מתחביב למקצוע: להתחיל לעבוד ככתב ספורט

כשהופכים מאוהד שרוף לכתב ספורט, מגלים שיש הבדלים בין תחביב למקצוע. כמה דרכים להתקבל לעבודה וטיפים למתחילים שיעזרו להם להישאר במקצוע ולהתקדם מהר

קל להתאהב בענף הספורט, התשוקה, ההתרגשות, הציפיה של האוהדים לפני משחק של הקבוצה אותה הם אוהדים, ההגעה לאצטדיון או לאולם הכדורסל מעניקים תחושה אחרת, רק מי שמחובר לעולם הספורט יבין זאת. אבל כ"שחוצים" את הכביש והופכים את התחביב למקצוע הכללים משתנים. 

השינוי הזה מאוהד מסור לכתב ספורט מצריך השקעה מרובה, מי שרוצה להצליח בתחום ולבלוט חייב להבין שזאת עבודה מסביב לשעון. לאורך השנים היו כתבים שלא הצליחו לכבוש פסגות מהסיבה הפשוטה שהם היו מגיעים למשחק, וברגע שהוא הסתיים הם הלכו הביתה. זה לא נגמר רק בזה, ומיד תבינו למה.

 

מתי העבודה נגמרת?

כל מי שמחובר 24/7 לידיעות חדשותיות בענף מסוים מבין שיש הרבה חדשות ביום אחד, דברים קורים, מלבד משחקים יש גם דיונים והכרעות בבית דין, פיטורין, עזיבות של מאמנים ושחקנים, וכמובן חלון ההעברות הלוהט של חודש ינואר ובקיץ. כל זה הופך את העבודה לאינטנסיבית מאוד, ומצריכה זמינות גבוהה גם בסופי שבוע. 

כששואלים את כתבי הספורט הטובים: "מתי העבודה שלך נגמרת?" התשובה היא מאוד פשוטה: היא לא. אם הכתב מקבל לידיו מידע חשוב גם בשעה 23:00 הוא צריך להתחיל לבדוק, לגשש ולחפש כדי שיוכל מיד לכתוב ידיעה חדשותית שתתפרסם באתר או בערוץ.

 

איך להתחיל לעבוד ככתב ספורט?

הדרך להיכנס לעולם תקשורת הספורט היא לא קלה, יש מספר דרכים להיכנס אליה, הפרקטית ביותר היא לעבור קורס תקשורת ספורט מקיף ומקצועי. קורס תקשורת ספורט מעניק מידע ורקע על העולם, חושף את התלמידים למגוון התפקידים בתעשייה שאת חלקם הם אינם מכירים, מאפשר להם לדעת במה הם טובים יותר ובמה פחות, וכמובן שבאמצעות הקורס ניתן לרקום קשרים עם הגורמים הרלוונטים בתחום – דבר לא פחות חשוב מכישרון ואהבה למקצוע.

איך להוכיח את עצמנו בעבודה חדשה ככתבי ספורט?

אחרי שמתקבלים לעבודה בערוץ, עיתון או אתר כלשהו, צריך להוכיח את עצמנו עוד יותר על ההזדמנות שניתנה לנו. זכרו, לא לכולם יש את הזכות לעבוד בתחביב שלהם. לכן, כשמתחילים עבודה חדשה בתחום, זה לא נגמר בחגיגות ובסימון וי, אלא דווקא כאן צריך לעבודה הרבה יותר קשה ולהוכיח שאנו אכן ראויים שנבחרנו.

אתם בוודאי שואלים את עצמכם מה צריך לעשות כדי להוכיח את עצמכם.

אם אתם מתחילים לעבוד ככתבי שטח, קודם כל תסכימו לצאת לכל משימה. תמיד תרצו ללמוד כל דבר ולהיות כמה שיותר במשימות כדי לצבור ידע וניסיון.

מי שמתקבל לעבוד כעורך, תמיד לחשוב קדימה, להציע רעיונות לכתבות על בסיס קבוע ולהביא רעיונות חדשים. תמיד אפשר להציע לעורך הראשי. גם אם התשובה תהיה "לא", יכול להיות שבעתיד זה דווקא כן יתאים. וחוץ מזה, עצם העובדה שחושבים על המערכת מראה על רצינות ועל רצון להתקדם. 

טיפ מאוד חשוב שכדאי לדעת: תמיד תשאלו שאלות אם אתם לא בטוחים מה לעשות או איך לפעול. לא קודם לטעות ואז לשאול. לא נחמד לקבל פידבקים שליליים במקום עבודה חדש ועכשיו כשמשלמים לכם על הזמן והתוצרים – משלמים לכם גם על הטעויות. אף בוס לא אוהב לשלם על טעויות של עובדים. אז גם אם השאלה המקצועית שלכם כשאתם חדשים נשמעת לכם קצת מוזרה, עדיף תמיד לשאול ולקבל תשובות. אסור לשכוח שכל מערכת עובדת בדרך שלה, אז כדי להתחבר ולהכיר את הסביבה, תמיד טוב לשאול ולדעת. 

לסיכום

עולם תקשורת הספורט הוא לא מאוד גדול, מי שרוצה ליצור יתרון משמעותי על פני האחרים, חייב להבין שלא הכל בא בקלות. אם כך זה היה עובד אז כנראה שכולם היו רוצים לעשות את זה. חייבים תמיד להיות לויאלים למערכת, לחשוב מחוץ לקופסא ולהבין שבתקשורת לא מניחים את העט בשעה 17:00. חשוב ליזום, להקשיב וכמובן לחשוב קדימה איך מייצרים כתבה או איך מביאים את הסיפור הבא. 

הרוב מתחילים את הדרך מאחורי הקלעים. בכל תפקיד התחלתי בתחום, צריך להוכיח את עצמנו ומשם להתקדם. אף אחד לא הופך בין לילה לכוכב גדול. ההשקעה, ההתמדה והיצירתיות תקבע היכן תהיו. אסור להתייאש, צריך להיות עם המון סבלנות וגם לדעת שדברים לוקחים זמן. כל עוד מראים רצון וראש גדול כבר תהיו בחצי הדרך. אנו נוטים להאמין ולקחת דוגמאות מסיפורי סינדרלה של אנשים שלקח להם כמה חודשים כדי להגיע לקדמת הבמה, אבל חייבים להבין שלכל אחד יש את הקצב שלו ואת צרכי המערכת. אמנם העבודה לא פשוטה, אך היא מאתגרת ומובטחת הנאה צרופה וצבירת חוויות יוצאות דופן.

תוכן עניינים

לפרטים נוספים

עקבו אחרינו

פוסטים אחרונים

רוצים לשמוע עוד?

צרו קשר עכשיו בווטסאפ

עקבו אחרינו

דילוג לתוכן